חזרה בתשובה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 18/10/11 12:03 כ בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב !

רציתי להתייעץ איתכם לגבי מישהו ..

חוזר בתשובה מאוד מעוניין להתחתן,הוא אומר שבעוד חצי שנה שנה,שנה וחצי הוא רוצה להיות מתחת לחופה ..וכן יוצא לנו לדבר מספר פעמים על אף שאני אומרת לו שאני עוד קטנה,

אבל אני בהתלבטות,אני יודעת שהקב"ה ידאג לי ויזמן לי את האיש הנכון ואם הוא הזיווג שלי אז בעוד כמה שנים אם ירצה ה' ניפגש

אני עוד מעט אהיה בת 16,ואינני יודעת באמת מתי אתחיל שידוכים כי זה קצת מורכב ... יש לי שאיפה ללמוד באונברסיטה,ללמוד מקצוע וזה קצת קשה להיות נשואה עם ילדים וללמוד.הרבנית אומרת שהוא קצת מתוסכל כי הוא יודע שהוא רוצה אותי אבל אני אף פעם כיצה נכון להגיב

ולכן גם הוא אומר שנה וחצי אפילו כי הוא מאוד היה רוצה כן לנסות לצאת איתי.

הרבה פעמים אני מרגישה שהוא הזיווג שלי ולפעמיים אני פשוט חושבת שהוא לא מתאים לי ..(הוא היה השליח של בורא עולם ,לחזק אותי )

ומכאן עולה לי שאלה .. הרי הזיווג שלי משורש נשמתי אמור להיות דומה לי כי אנחנו מאותה נשמה ?

ואם הוא לא דומה לי באישיות,בתכונות זה אמור לרמז לי משהו ?

ויצא לנו לדבר בטלפון והוא כבר התחיל לשאול שאלות איך אני רואה את הבית שלי... ואני יודעת שהבית שלי הולך להיות קדוש וטהור אם ירצה ה'

אבל בכל זאת הוא שאל אותי אם אני ארצה שבניי ילכו לתלמוד תורה מגיל קטן ואינני יודעת בדיוק מה ההשלכות של זה ..

זאת אומרת ילדיי בע"ה ילמדו רק תורה ? ומה עם שאר המקצועות ?

אני מאוד מבולבלת ואינני יודעת איזו דרך מתאימה לי

אני רק יודעת שאני רוצה שהבית יתנהל בכבוד וביראת שמיים ושתהיה אהבת תורה,ובאמת כמו שנקרא אולי "חרדים" אבל בכל זאת אני לא יודעת מזה כולל בתוך המושג הזה ..

(אני מבחינתי אחרי תיכון רוצה להתחתן,כי באמת אני מאוד בוגרת בנפשי וגם תודה לאל זכיתי לחזור בתשובה בגיל מוקדם והספקתי להיות עם בנות גדולות ממני,ולהיות חלק מהן .. כלומר ללכת לשיעורים בנושא זוגיות ואני מאוד מכינה את עצמי לקראת זה ,אבל אינני יודעת אם זה נכון באמת להתחתן אחרי תיכון או לחכות אחרי שאלמד את המקצוע ,ובנוסף לזה אמא שלי מאוד חוששת שמכיון שאני אכנס למוסד הנישואים אני אבטל את השאיפות שלי והעקרונות שלי לגבי המקצוע,ויצא לי לדבר איתה על זה שיש פניות מהרבנית לגבי ,והיא אמרה מה פתאם תלכי ללמוד כמו אחיות שלך ... ותתחתני לקראת הסוף של לימוד המקצוע שה' רוצה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אכן את בגיל צעיר מכדי להתחיל בפגישות לקראת נישואין,

בגיל הזה את צריכה לעצב את דמותך, את אשיותך, השקפת עולמך, ומדותיך,

צריך להתרכז בזה ולא להכנס למהלך מאוד מבלבל של שידוך בגיל הזה,

כמו כן חשוב להתבסס יותר לפני החתונה כי קשה ללמוד ולהיות רעיה ואם הבנים גם יחד.

ובכלל, לא כדאי לרוץ להתחתן מיד אחרי התיכון, צריך בגרות ובשלות לחיים בזוג.

בברכה,

דני ארגמן