חזרה בתשובה- תקועה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/04/11 13:13 ח בניסן התשעא

שאלה

שלום לרב גלעד שטראוס

אני כרגע בתהליך חזרה בתשובה. גיליתי שהעולם הזה מאוד מושך ומעניין.אני בן אדם עמוק שאוהב לחקור משמעויות ואת האמת בכלל. קראתי הרבה ספרים מהחסידות של נחמן מברסלב (ספריו של הרב הרוש, שבעקבות הקריאה חזרתי בתשובה), אני מאזינה להרצאות בקבלה ששיעוריה מועברים מאתר של מרכז נווה צדק בתל אביב ובסופי שבוע אני הולכת לשיעורי תורה אצל אישה שמגיעה מחב"ד. כולם מעניינים אותי לכולם אני מתחברת אך יש דברים שמכל זרם איני מסכימה. לכן הגעתי למצב שאני מרגישה מאוד מבולבלת מכל הידע שנחשפתי אליו. הרי לדברים מסוימים בעולם הדתי יש הרבה הסברים שהם חופפים או סותרים.

הבנתי שאני צריכה מורה רוחני שינחה אותי בכך ואין לי מושג איך עושים זאת ומי מהזרמים כדאי לי לפנות.

אני מרגישה תקועה בתהליך החזרה בתשובה,דבר שמקשה עליי בבחירת בני זוג מתאימים.

אני מחפשת מורה רוחנית שתעשה את זה בדרך של אמפטיה וסבלנות ולא על ידי הפחדה..

מחכה לעצתך איך עלי לעשות זאת?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

את נמצאת בדיוק בדרך הנכונה. הגעת לשלב שאת צריכה באמת מורה רוחני, מישהו או מישהי שתוכלי לשתף אותו \ אותה בתהיות שלך, בקשיים שלך ובחוית ההתקדמות שלך.

באשר למציאת מורה רוחני מתאים, אין לכך נוסחה אחת. יש אפשרות שקודם תחליטי לאיזה זרם את שייכת ותחפשי את המורה הרוחני בתוך הזרם. יש אפשרות שקודם תחפשי את האדם שאת מתחברת אליו כמורה רוחני לטעמך.

אחת הדרכים המעשיות למצוא מורה רוחני היא ללכת לשעורים או ללמוד במדרשה, מתוך ההכרות עם הרבניות והרבנים תמצאי את מי שמתאים לך.

בהצלחה!