חזרה בתשובה על כינוי גנאי

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/06/02 14:11 ח בתמוז התשסב

שאלה

..."כתוב בתלמוד בבלי מסכת בבא מציעא דף נח/ב

'כל היורדין לגיהנם עולים חוץ משלשה שיורדין ואין עולין ואלו הן: הבא על אשת איש. והמלבין פני חבירו ברבים. והמכנה שם רע לחבירו'"...

מאז קראתי תשובה זו (לפני כ-20 דקות :) מטרידה אותי מאוד השאלה הבאה, לכן אני שואל.

אני מבית חילוני, בן 13 ושני חודשים, חוזר בתשובה, ו*לא* הכרתי את ה"הלכה" (במובן מסוים) הזו. לא פעם כיניתי את חברי בשמות ספק-גנאי, ואני מצטער על כך. האם אני משתייך לקבוצה ש"יורדת ולא עולה"??

תודה רבה,

תשובה

יש בעולם תשובה!!
ויש גם תשובה על כינוי גנאי לחברים.
דבר ראשון - בקש סליחה ממי שאתה חושב שפגעת בו.
דבר שני - קבל על עצמך שלא להגרר לזה שנית.
דבר שלישי - עסוק במחשבות טובות על חבריך. עשה להם טוב. עסוק בטובתם של מסכנים, חלשים, בכיתה בשכונה. תמיד ישנם כאלה רק שאנחנו כל כך עסוקים בעצמינו ד שאיננו רואים אותם.
אם תראה אותם ותעסוק בטובתם. זו תהיה התשובה השלמה ולא תצטרך בע"ה לרדת כלל.

בהצלחה