חזרה בתשובה על השחתת ציוד של מישהו

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 20/04/19 22:31 טו בניסן התשעט

שאלה

מועדים לשמחה הרב,

אני בן 15.

לפני כשנה היינו בסמינריון והתארחנו בפנימיה.

אני לא יודע מה חשבתי לעצמי אבל פשוט לקחתי חפץ מתא של אחד האנשים שמתארחים שם באופן קבוע והשחתתי אותו.

אני רוצה לחזור בתשובה על כך אך המקום רחוק מביתי, וגם איני יודע למי זה היה שייך.

מה עלי לעשות?

האם לשים צדקה יועיל?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

אשריך שאתה רוצה לחזור בתשובה.

עצם ההבנה שעשית מעשה חמור זה כבר תחילתו של התהליך של החזרה בתשובה - שלב הכרת החטא.

החרטה, הווידוי והקבלה לעתיד כלפי ה' הם גם שלבים בתהליך התשובה שצריך לעבור אותם.

בנוסף, עליך לתקן את המעשה עצמו.

עליך לנסות לברר של מי היה הציוד שהשחתת, ולהחזיר לו את הנזק שגרמת לו.

תוכל אולי לעשות זאת על ידי שיחת טלפון לאותו מקום שהיית בו. ואחרי הסבר כללי על המעשה שעשית. ייתכן שהם ידעו לומר לך מי האדם שפגעת בו. אם תקבל את המספר הנייד שלו, תתקשר, תתנצל, ותשאל אותו כמה כסף אתה חייב לו. תוכל לשלם לו במשלוח התשלום בדואר או בהעברה בנקאית וכדומה.

במידה והם לא יצליחו לאתר את האדם המדובר. ייתכן שתוכל לשלם למוסד עצמו שלקח אחריות על הנזק שעשית.

אם התאמצת ולא מצאת את האדם או המקום שכלפיו אתה צריך לשלם, תתן את הכסף לצורכי רבים (בית כנסת וכדומה), ובכך יהיה זה מעין כפרה על מעשיך.

בהצלחה רבה,

הלל מרצבך