חזן בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 14/07/13 15:23 ז באב התשעג

שאלה

שלום רב לכבוד הרב

אני מתפלל בבית שאין שם חזן קבוע וגם מתפללים שם לפי כל העדות

אני שמעתי הרצה של הרב מאיר אליהו לגביי מי יכול לעלות ולהיות שליח ציבור וא אומר שרק אנשים עם מעלה גדולה מאוד יכולים לעלות השאלה שלי היא האים אני שאני אדם פשוט שמשתדל לעבוד את הקב"ה יכול לעלות בתור שליח ציבור ושוב אני לא באמת צדיק אלא אדם פשוט ?

והשאלה השנייה שלי לגביי ימי בין המצרים האים מותר ללבוש לבנים כגון גופיות וגרביים מכובסים או שצריך לשים אותם על רצפה שאינה מרוצפת לפי דעת הרב עובדיה ?

תשובה

שלום!

איני מכיר את הרב המדובר.

אדם ששומר תורה ומצוות ויודע כיצד להנהיג את התפילה והוא מרוצה לציבור יכול בוודאי לעבור לפני בתיבה ולשמש כחזן.

המעלות המיוחדות נאמרו כהידור לגבי חזן לימי תעניות וימים נוראים.

לפי מנהג רוב הספרדים איסור לבישת בגדים מכובסים נוהג רק בשבוע שחל בו תשעה באב, והוא כולל גם בגדים תחתונים כגרביים וגופיות, לכן תנהג כמו שכתבת.

כל טוב!