חו"ל: קומקום בבית מלון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/09/19 05:06 א באלול התשעט

שאלה

שלום רב,

שמעתי מידידה שאסור להשתמש בקומקמים בבתי מלון כי יש כאלה שמבשלים דברים בתוכם. (כולל נקניקים!) אין לי שמץ כמה התופעה נפוצה, אבל כן מצאתי כמה מדריכים ברשת שמראים לקוראים איך לבשל ביצה/תפו"א/נודלס בקומקום בבית מלון. האם יש חשש מספיק רציני שכדאי לי להמנע משימוש?

(אוסיף עם חיוך שאני בריטי במקור ומאוד מחובר לכוס התה שלי!)

תודה על הזמן שלך,

עמנואל מילר

תשובה

שלום וברכה

ככל הידוע לי, זו חומרא גדולה ומיותרת.

שכן מדובר בכל כך הרבה ספיקות דרבנן (אם זה בכלל נעשה; זה בוודאי לא בן יומו; אם זה מאכלות אסורות (לא סביר שמבשלים בשר)) ועוד.

בכלל צריך לדעת את אחד היסודות הגדולים בהלכה: לא כל דבר שיכול להתרחש - הופך להיות אסור. יש סוגיות שלמות בדבר ספיקות, חומרות, חזקות וכדו', ואסור לבטל את הש"ס כולו על ידי יצירת חומרות שהמרחק ביניהן ובין ההלכה הוא גדול מאוד.

כל טוב