חושש להתחתן

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/04/18 12:11 ח באייר התשעח

שאלה

שלום הרב.

אני בחור בן 29. יצאתי לשידוך ונהניתי מאד מתכונות נפשה של הבחורה, מבחינתי היא כלילת המעלות עדינה ויראת שמים בדיוק כמו שחיפשתי שנים רבות ולא מצאתי.

הבעיה שלי לגביה היא חיצונית.

מצד אחד יש לה חן, מאידך יש בה נקודות שאני ממש לא מסוגל (ולא נעים לי לומר זאת) להתמודד איתן, ברמה רצינית מאד. מדובר בפרטים מסוימים בפנים (אף ארוך, שיניים. בעיקר האף).

כעת אינני יודע מה לעשות. הנקודות הללו מציקות לי מאד. יתכן והן ניתנות לטיפול, אך דרך לומר לה זאת אני לא מוצא, וברור מדוע. היא בהחלט עלולה להיפגע, ונקודה נוספת היא שזה יוזיל אותי בעיניה.

אינני יודע כיצד לנהוג ואודה מאד לעצה שתסייע לי בעניין.

תודה!

תשובה

ב"ה

שלום.

קראתי את מה שכתבת פעמיים.

אני מתרשם שהיא מצאה את החן שלה בעיניים שלך ושאתה מצאתה את החן שלך בעיניים שלה !

ואם זה המצב ואתה מרגיש שיש ביניכם "כימיה" ושפה משותפת ויש ביניכם הסכמות ויש פוטנציאל לעומק והכל טוב והרוב בסדר הרי שאם המראה החיצוני מעורר בך דחיה אולי כדאי לתת לקשר הזה עוד זמן .

בזמן הזה תנסה "לאמן" את העין שלך ואת המחשבות שלך בראיית טוב! תנסה לראות את הטוב שיש בה ואת החיובי שיש בה מפני שמעט מן האור יכול להאיר את הצללים ולגרש אותם.

אגב, כדאי לך לבדוק טוב ואמיתי עם עצמיך מה בדיוק מפריע לך ובעיקר למה זה מפריע?

ובכל מקרה אם אחרי הכל עדיין אתה מרגיש דחיה ויצא לכם לדבר על זה תנסה לדבר איתה בצורה שלא תפגע בה ושלא תפגע בדימוי העצמי שלה כי זה עלול לגרום נזק נפשי קשה.

בהצלחה גדולה ,ושתבשר לנו בשורות טובות אמן.

עוזיאל אליהו,

.