חוששת לחתונה!!!

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/12/05 23:34 כא בכסלו התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום!י

אני בחורה דתיה בת 21 ויש לי חבר רציני כבר תקופה ממושכת (4 שנים) כיום הוא חייל ומשתחרר בקרוב ואז נתחתן בע"ה.י

כשהתחיל הקשר שלנו הייתה לי בעיה אמיתית שבאמת לא הייתי משקיעה בקשר והוא היה עושה/יוזם כמעט כל דבר טלפונים/שיחות/פגישות וכו' וזה למרות שמאוד רציתי בקשר הזה והיה (ועדיין יש) לי כלפיו המון המון רגש. לאחר תקופה מסויימת הוא החל מדיי פעם להתלונן על דבר זה ואכן שיניתי ועודני משנה את הבעיה הזו.י

יש לי חברה קרובה מאוד, אנחנו כמעט כמו אחיות, עושות הכל ביחד. לפני כשנתיים הוא החל לראשונה להעיר לי שיש לה השפעה גדולה מאוד עליי. ההשפעה מתבטאת בכך שאנחנו מדברות אותו דבר ועם אותם ביטויים בדיוק (שאנחנו ממציאות) בקו המחשבה הדומה( עד כאן אני מסכימה), ובכך שאיני מבקרת אותה על דעות פסולות שיש לה (היא אכן גזענית) ואף רוכשת אותם לעצמי. בנוסף הוא טוען שאני משקיעה בקשר שלי איתה הרבה יותר משאני משקיעה בקשר איתו(מה שלדעתי לא נכון).

לא מזמן היה לנו ריב גדול לאחר שהוא שאל אותי באופן תאורטי על איזה מהקשרים הייתי מעדיפה לוותר, לא הסכמתי לענות ולאחר שלחץ לקבל תשובה אמרתי שאם מישהו מהם היה מבקש שאוותר על הקשר השני, הייתי מוותר על זה שביקש. הוא המשיך ושאל אם תאורטית הייתי מוכנה כיום לשנות מעט (לא לוותר) את הקשר שלי איתה וקצת (!) פחות להשקיע בה בשביל לחזק ולהריץ את הקשר שלנו לפני החתונה. גם כאן עניתי באופן שלילי. מאז הרצון והמוטיבציה לחתונה קטנה מאוד והוא אומר שהוא מודאג כי אם לפני החתונה איני מוכנה להשקיע בו יותר ולתת לו להרגיש טוב ובטוח יותר בקשר על חשבונה, אז הוא לא רואה סיבה שדבר זה ישתנה לאחר החתונה ואף אולי אני אתחיל להתעקש על דברים נוספים שהוא מבקש.י

אדגיש כי אני מאוד מאוד אוהבת אותו ורוצה לחיות איתו את חיי, הוא אדם טוב, מקסים ומעניק יותר מכל אדם אחר בעולם!י

1. מה עליי לעשות? איך לנהוג בנושא בהתחשב שאני מאוד מרוצה גם מהקשר עם חברתי ואיני רוצה לוותר או לעמעם אף אחד מהם על חשבון השני

2. האם בכלל נכון להשתנות אחד בשביל השני בכדיי להתאים?

3. הוא שינה המון דברים בשבילי (שהערתי לו עליהם) ואומנם אני בעיקרון כמעט ולא משנה דבר בשבילו, הוא טוען שהוא צריך לפני החתונה לראות שבכמה דברים שמציקים לו אני אכן אשתנה בשבילו (לנתק קשר עם ידידים, ביטויים כאלה או אחרים והשקעה בו) והוא

תשובה

שלום וברכה
שאלה זו אינה צריכה להיות מופנית דווקא לרב. היא צריכה להיות מופנית בראש ובראשונה אל עצמך. שכן, מבין השורות נראה שאת יודעת היטב את התשובה.
בזוגיות צריך להשקיע. צריך בראש ובראשונה להשקיע בהחלטה כי הברית היא ברית טוטאלית – "ודבק באשתו". הדבר אינו מחייב לעזוב את כל הקשרים הקודמים – הורים, חברים וכדו' – אולם הוא מחייב להעמיד את הקשר ביניכם במקום הראשון ולאחר מכן את כל השאר.
את מבינה היטב את הדאגה שלו. הוא רוצה ברית מוחלטת אתך, שבוודאי יהיה בה מקום גם לאחרים (לו זה היה טוטאלי בלבד ללא מקום לאחרים זה הרבה פעמים סימן מדאיג לאלימות כבושה וכדו') אולם שהקדימות תהיה לקשר ביניכם.
על כן, את יכולה להמשיך להיות בקשר עם חברות, אולם בשום אופן לא להעמיד את הקשר הזה לפני הקשר עם מי שאת הולכת להקים בית. בוודאי שיש להשתנות האחד לקראת השני - זה לא קורה רק בשלבים לפני החתונה, כי אם לאורך החיים כולם. השהות המשותפת גורמת לכל אחד להתקרב לקראת השני ולהיות בקשר יותר עמוק אתו. אין מדובר במהפכה, כי אם בתשומת לב שאת מדגישה את העובדה שהקשר שנרקם ביניכם הוא העומד בראש, ורק לאחר מכן כל השאר.
על כן, כיוון שאת יודעת לבדך את התשובה את יכולה להכריע בה לבד.

כל טוב ושמחינו בשמחות