חופשה באילת - תגובה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/06/02 16:41 ל בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב לכבוד הרב.

קראתי את תשובת הרב לשאלתו של יהודי אחד בנושא חופשה באילת, אך כתושב אילת חשוב לי להזכיר כמה נקודות חשובות מאוד:

1. בעית הלבוש הבלתי צנוע קיימת רק בחלקים קטנים של העיר (מרכז העיר והאזור בו נמצאים חלק מהמחונות). לעומת זאת , ברוב העיר חיים אנשים ונשים שלבושם צנוע ושיש בליבם כבוד לתורה וללומדיה.

2. קיימים גם מלונות ושאר מקומות לינה שומרי תורה ומצוות באזורים ללא בעית צניעות, לא ליד רוב המלונות. קיים אף חוף נפרד, וכמובן הרי אילת אשר כל יהודי שומר מצוות מוזמן לתור בהם (קיימים שבילים לכל רמת קושי, מבני 90 ועד מטיבי לכת) להיות מוקסם מהם ולקבל הזדמנות לברך "בא"י אמ"ה עושה מעשה בראשית".

אינני בא חלילה לזלזל בכבוד הרב, ואני מניח שתשובת הרב התייחסה לאותם אזורים מועטים באילת שמחפשי הטומאות והחטאים מגיעים דוקא אליהם.

אך בדיוק כמו שבגוש דן אפשר לבקר חס וחלילה בחוף מעורב בתל אביב ולשבת לא עלינו בפאבים, ואפשר להבדיל אלף אלפי הבדלות לתור את רחוב ר' עקיבא בבני ברק ולהיות רק בחוף נפרד, כך גם באילת יש ציבור ירא שמים ויש טהרה ויש טוב לכל מי שנפשו חפצה.

וכבר אמר דוד המלך בתהילים: "מה רבו מעשיך ה' מאוד עמקו מחשבותיך", פסוק שאני רואה לנגד עיני כל יום כשאני נושא את עיני אל ההרים הנמצאים ממש בצד השני של הרחוב.

בברכה,

יאיר - תושב אילת

תשובה

ב"ה

אכן , נקודות חשובות מאוד.