חופה ועוד

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/07/05 11:17 ה בתמוז התשסה

שאלה

כבוד הרב שלום

אני מתעתד להתחתן עם חברתי בחודש יוני הבא

חברתי הינה תושבת ואזרחית ארה"ב בת לאם יהודי שסבה לוי.

אביה של חברתי התגייר בהליך לא אורתודוכסי לפני כ25 שנים לפני שהתחתן עם אימה והם חברים בקהילה היהודית חוגגים את חגי ישרל וביקרו בארץמספר פעמים.ילדתם הקטנה מתחנכת בבית ספר יהודי פרטי.

שמעתי מחבר שישנם רבנים שלא יתירו לאביה לעמוד מתחת לחופה משום שאינם רואים בו יהודי בשל הליך הגיור אותו עבר.

שאלתי השניה נוגעת לענייני הרבנות,אלו מסמכים על חברתי להמציא ע"מ לפתוח תיק נישואין ברבנות בארץ,האם עליה להביא כתובה של ההורים של סבא וסבתא מצד אימא המוכיחה כי הם יהודים ,תעודת זהות מליטא(ברה"מ) בה כתוב שהם יהודים או תצהיר מרב הקהילה (לא אורתודוכסי) בארה"ב המאשר את היותה יהודיה רווקה?

שאלתי השלישית נוגעת לשבת חתן מאחר שהוריו של אבי הכלה שאינם יהודים יגיעו לחתונה גם כן מארה"ב האם מותרת כניסתם לבית הכנסת בהיותם גויים או שיש סייגים ואם כן מה הם?

אודה לתשובתכם המהירה לשלוש השאלות

תודה אסף

תשובה

שלום וברכה
הפניתי את השאלה למומחה בתחום והוא יענה לך.

כל טוב

בנוגע לשאלותיו של אסף:

א. אב נכרי יכול לעמוד תחת החופה.

ב. ברישום הנישואין ברבנות צריך להמציא מסמכים המעידים על יהדות האם, כתובה של הורי האם יכולה להוות ראיה, רק שיצטרכו להוכיח שהאם היא ביתם של הזוג שהכתובה שלו, מסמך מרב מוכר אורתודוכסי בארצות הברית שהאם יהודיה גם יכול להוות ראיה, יתכן ורשם הנישואין ישלח אותם לבית דין רבני לבירור המסמכים , ויתכן שהמסמכים יהיו חד- משמעיים והוא יכריע בעצמו.
ג. בשבתחתן יכולים להשתתף גם שאינם יהודים, הם יכולים להגיע לבית הכנסת , אלא שכמובן לא יעלו לתורה.

בברכה

בניהו ברונר