חוף מעורב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 11/06/13 20:49 ג בתמוז התשעג

שאלה

שלום לרב.

רציתי לשאול לגבי הליכה משותפת עם אשתי והילדים לחוף מעורב אם יש בזה בעיה הלכתית במצב שזה כמו ליכא דרכא אחרינא כיון שלבד עם הילדים לא אני ולא אשתי מסוגלים ללכת וללכת לחוף לא מוכרז גם לא בא בחשבון מכמה סיבות.

השאלה היא למרות שברור שיש שם בעיה של פריצות אבל לכאורה לדאבונינו היום המצב ברחוב רגיל לא שונה בהרבה מאשר בחוף הים שכמעט כל הבנות הולכות היום בלי חצאית או מכנסיים כלל ומה זה כבר משנה בדיוק מה רמת הפריצות ולמה שרחצה בחוף ים יהיה יותר חמור מללכת ברחוב?

(כמובן שנשתדל להתמקם כמה שיותר בצד ולא נשב במקום עמוס)

וגם לגבי מה שכתוב בהלכה שלרחוץ עם אשה אסור כי היא מרימה את הבגדים לכוראה מה זה שייך להיום שגם ברחוב ובעבודה ןבכל מקום כולם הולכות ככה?

ואם אני צודק בזה האם אני צריך לחשוש מחילול ה' שכולם יראו שאנחנו דתיים כי אשתי תיהיה עם כיסוי ראש ובצניעות?

ואגב אני ישאל אם יש איזה אפשרות להתיר לאשה בחוף הים ללכת פחות בצניעות מאר ברחוב בגלל שזה מקום שמיועד לרחצה או משהו כזה?

אשמח מאד לשמוע תשובה בהקדם כי כל השנים סבלנו כל הקיץ מהבעיה הזאת שלא הלכנו כמעט לשום מקום.

ואם אפשר לשמוע הסבר לתשובה אני יודה לכם מאד.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין לכך שום היתר:

1. עדין הלבוש ברחוב מכוסה הרבה יותר מאשר הופעת נשים בחוף הים.

2. גם הרחוב איננו מקום לשהות בו. אנחנו חולפים ועוברים ברחוב בדרכנו למחוז חפצנו. אם אנחנו שוהים במקום למשך זמן, צריך לראות שזה מקום שלא נהיה יחד עם נשים בהופעה חשופה מדי.

3. מכל מקום אין שום אפשרות להתיר לאישה ללכת פחות בצניעות במקום שנמצאים בו גם גברים וגם נשים.

4. הפתרון לבעיה שאתה מעלה הוא פשוט ביותר. אשתך וילדיך יסעו לים בלעדיך. אם קשה לאשתך, היא תצרף אליה מישהי: שכנה; חברה, בת משפחה וכד' כך יתאפשר לילדים שלך בילוי בים ואתה תהיה יהודי כשר למהדרין.