חוסר רצון להתחתן

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 18/09/03 12:20 כא באלול התשסג

שאלה

שלום וברכה.

אני בחורה בת 21. לאחרונה יצאתי עם כמה בחורים ובכל אחד מהם מצאתי בעיה אחרת. חשבתי שאולי זה בגלל שאני מפחדת להתחתן. השאלה היא האם זה בסדר להחליט לא לצאת עכשיו עד שאני ארגיש שאני רוצה בזה, ואיך אני יכולה לעבוד על הרצון שלי- שאני כן ירצה בזה עכשיו.

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

** אם ההפסקה היא הפסקה קצרה של כמה שבועות או חודשים קצרים לארגן את המחשבות - זה חיובי!!

** אם זה זמן קצר לאסוף כוחות - חיובי!

** אם זו בריחה שמכוסית בתירוצים שונים - זה שלילי!

** אם את יכולה להתגבר על עצמך - קחי את עצמך בידיים בשמחה ובהצלחה.

** אם זה נראה למעלה מכוחותיך - זו לא בושה להעזר בחברה טובה שתתן לך כוח.

** ** ** ** **

לעצם העניין:

החיזוק האמיתי לכך הוא הידיעה שבשורש העניין אלוקים רוצה שתתחתני. כך הוא ברא אותך כמו שהוא ברא את כולנו וברא בנו רצון להתחתן ואת כל האפשרויות הטכניות בשביל כך.

אם יש מניעות על זה - הן מניעות חיצוניות וכל דבר שהוא חיצוני לנו יורד בשטיפה קלה או בכיבוס הגון - העיקר שבסוף הוא יורד!

בהצלחה!!