חוסר הסכמה בין הורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/05/20 18:49 ט באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב לגבי השאלה בין חוסר ההסכמה בין ההורים רציתי לדעת לדוג במקרה בו האב לא רוצה לשבת בשולחן שבת ולעשות קידוש והאם כועסת ואומרת לא לכבד אותו ולהגיש לו אוכל בזמן הקרוב כיצד עלי לנהוג, האם לפעול עפ דעת האם או לכבד את אבי למרות שעי מעשיו פוגע גם בי ובמשפחתי ,תודה רבה

תשובה

שלום

אני מבין את הקושי, אבל זה לא דוחה את החיוב הגדול של כיבוד אב, ובמיוחד הגשת אוכל.

תסבירי לאמך שאת מכבדת אותה, אבל את מכבדת גם את אביך, וזאת מבקשת ממנה בכל לשון של בקשה, לא לערב אותך במתח שביניהם.

אני לא יודע אם זה שייך ומתאים, אבל אם כן, אולי יש מקום שתישקלי למצוא זמן לדבר עם אביך מלב אל לב, בלי טיפת ביקורת, אלה רק הבעת כאב על המצב וניסיון להבין ולראות גם את הצד שלו

כל טוב ובהצלחה רבה