חוסר הסכמה בין ההורים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/04/20 18:04 ג באייר התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב , רציתי לדעת מה הדין במקרה בו ההורים חלוקים בדעתם למי צריך להקשיב ולקיים את דבריו? לדוגמא שאבי עשה מעשה שאינו מכבד את אימי ומשפחתי ואימי בתגובה אומרת לא לעשות מה שהוא מבקש האם עליי לפעול עפ אימי או להמשיך לכבד את האב)אף על פי שהוא לא כיבד גם אותי על ידי המעשה)

תשובה

שלום

אמך לא יכולה לומר לך לא לכבד את אביך, ואביך לא יכול לומר לך לא לכבד את אמך, מכיון שאנחנו לא אמורים להקשיב להורים אם הם אומרים לנו לעשות עבירה או לא לקיים מצווה.

לא פירטת מה המעשה שהוא עשה, אבל כל עוד לא מדובר במעשה רשעות או התעללות (לא נכנס כרגע למקרה הזה, אלא אם כן תפרטי לי שזו אכן המציאות), החיוב שלנו בכבוד ההורים ממשיך, ואינו תלוי בהתנהגותם כלפינו או כלפי אחרים.

המציאות שאת מתארת היא אכן מאוד מאוד לא נעימה ואף קשה לילדים, אבל ממש לא נכון להיכנס ליחסים בין ההורים (אלא אם כן במקרה שבו יודעים שההתערבות הזו תועיל ולא תזיק).

אני מציע לך פשוט לנסות לברוח מהמקום הזה של להיות מעורבת במריבות, ולהתאמץ להמשיך לכבד את שניהם, ואולי כדאי גם להסביר לאמך, שאת לא רוצה להיכנס לפינה הזאת, כי את הבת של שניהם.

אם יש צורך, אשמח שתפרטי יותר.

כל טוב ובהצלחה באתגר הגדול שמונח לפתחך.