חומרת איסור תרומות ומעשרות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/07/02 10:50 כב בתמוז התשסב

שאלה

כבוד הרב שלום !

בהיותי בצפת שמעתי את אחד הרבנים הדורשים באחד מבתי הכנסת שאמר שאיסור תרומות ומעשרות הוא חמור מאיסור נבלות וטרפות. שאלותי

א. האם יש בסיס לדבר, ככל הידוע לי איסור תרו"מ הוא מדרבנן בזמן הזה ?

ב. האם ראוי להעיר לרב זה בשעת הדרשה ולשאול אותו האם זה ייתכן (בעדינות)?

האם רב זה מועיל יותר משהוא מזיק ? לדעתך ?

יישר כח על המפעל העצום של שו"ת באינטרנט

תשובה

בס"ד

1- כתוב ברמב"ם (הלכות מאכלות אסורות פרק י)

"והאוכל כזית מן הטבל קודם שיפריש ממנו תרומה גדולה ותרומת מעשר - חייב מיתה בידי שמים שנאמר "ולא יחללו את קדשי בני ישראל וגו' והשיאו אותם עון אשמה"
אמנם בימינו זה דרבנן ולכן זה לא כמו נבלות וטרפות שבימינו הם דאוריתא.

2- אעפ"כ אין להעיר לרב באמצע הדרשה כי בנושא מסוים זה יותר חמור מטרפות ומעשרות כיון שזה פוגע בבית המקדש ובעבודת הכהנים.

3- למה מזיק?

חזק ואמץ