חומרם מתחלבים/שימרית

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 24/02/02 14:18 יב באדר התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בין המרכיבים בחבילת הקמח של "שמרית"- מיוחד לאפית לחם וחלות, הבחנתי במרכיב שכונה, חומר מתחלב (עם מספר לצידו והאות E )

האם יש קשר לנושא של חלב ובשר, כלומר האם הקמח הוא חלבי?

בתודה א

תשובה

שימרית

1. שימרית הינה שמרים ולא קמח. חומרים מתחלבים הינם נקראים כ"ג אימולסיפיירים (EMULSIFIERS) וזהו שם כללי לחומרים שתפקידם ליצור קשר בין שמנים ונוזלים אחרים. שהרי ידוע ששמן צף על פני המים ולא מתחבר עימם. חומר האימולסיפייר מחזיק מצד אחד את השמן ומצד שני את המים ומאפשר ערבוב בינהם.

2. ייצור שמרים ושמרים יבשים נעשה ע"י הכנת קרקע מזון נוזלי המורכב בדר"כ ממולסה בתוספת חומרים אחרים כגון מלחי גופרית וזרחן האמוניה.

3. אין להשתמש בלא הכשר מוסמך משום שבחו"ל לעיתים מוסיפים לשמרים שומן מן החי.

4. שמרית הינה פרווה ואין בה שום חשש לתוספת דברים חלביים.