חול המועד

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 04/04/12 14:16 יב בניסן התשעב

שאלה

אני בא מבית חילוני ואני לא ממש יודע את האיסורים וההלכות לפסח

שאלתי היא מה אסור לעשות בחול המועד?

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שאלה טובה שאלת, בהלכות חול המועד יש פרטים רבים ואי אפשר לפרוט את כולם כאן, רק כמה כללים.

ככלל אין לטרוח בחג במלאכות כדי שיהיה פנוי לשמוח בחג וכן שלא יראה חוה"מ כיום-חול.
עיקר איסור עשיית מלאכה בחוה"מ הוא בדבר שיש בו טירחא. לפיכך מלאכות פשוטות שדרך בני האדם לעשות ביום יום אינו נאסר ע"כ ניתן להתקשר בחוה"מ, להדליק אור וכו'.

אסור להסתפר או לכבס בגדים החול המועד.

מותר להתרחץ בחוה"מ כהרגלו ואף לעשות כל המלאכות הקשורות בזה, כמריחה, שפשוף והמסה בסבון.

אין לעשות בחוה"מ עבודות גינה שאינן הכרחיות, כגון: זריעה, נטיעה, זיבול, ניכוש, גיזום. וכן ה"ה לעניין השקיה, אשר הותרה רק כשהיא הכרחית.

מותר לצחצח נעליים בחוה"מ במשחה ומברשת.

אין לכתוב בחוה"מ אלא א"כ זהו דבר האבד (שאדם יפסיד משהו שיש לו) או לצורך המועד או לצורך הרבים (שו"ע תקמה, א).
אין להדפיס נתונים מהמחשב, אלא א"כ הוא נצרך לזה במועד או לצורך דבר האבד.
מותר לאדם לכתוב את חשבונותיו שאם לא יכתובם ישכחם (שו"ע תקמה, ד) וכן יכול להוציא בכספומט תדפיס דף חשבון (כדי שלא יגיע ליתרת חובה). וע"כ ברור שיכול לכתוב הוצאות יו"ט.
מותר לכתוב רשימת קניות הצריך לקנותם לצרכי החג.

כל הנ"ל מתוך הלכות שקיבץ הרב אלחנן פרינץ,

שלחתי לך במייל את הקובץ המלא.

אשמח לענות גם בטלפון 052-7710491

בברכה,

דני ארגמן