חו''ל- דחוף!!!

חדשות כיפה הרב שי פירון 07/07/02 15:36 כז בתמוז התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי בעיה די קשה ואני לא יודעת מה לעשות ואני מקווה שתוכל לעזור לי...

בעוד מספר שבועות ההורים שלי ואני רוצים לטוס לחו"ל ובשבת הזו שמעתי שיש איסור לטוס סתם לחו"ל. דיברתי על כך עם ההורים שלי והם חושבים שזה לא צודק ושאני כן צריכה לטוס. הטיול מתחלק לשתי טיולים:

1. טיול בשביל חתונה של בת דודה שלי

2. טיול סתם לכיף אחרי החתונה...

אני החלטתי שאני אטוס בשביל החתונה אבל אבא שלי לא מסכים רק לחתונה זה או לא לטוס בכלל או לטוס את הכל. אבל יש להם בעיה עם זה שאני א אטוס כי הם רוצים לדעת מה אני יעשה בידיוק בזמן שאני אשאר הארץ ואני לא יודעת מה להגיד להם. אם תוכל לעזור לי אודה לך מאוד

תודה רבה!

ש.

תשובה

ב"ה

שלומות

אכן, לדעת פוסקים רבים אין היתר לצאת לחו"ל לצורך טיול. אומנם יש מי שמקל בכך ובעיקר שיש כאן ענין משפחתי של חתונה ומדובר בנסיעה שקצובה לזמן מסוים כשלאחריה מיד חוזרים. לכל זה יש להוסיף את העובדה שההורים מאוד חפצים שתסעי איתם ויש בזה בעיה של כיבוד הורים.
לכן, אם הורייך מגלים הבנה ואת יכולה להשאר בארץ, הנה מה טוב אבל אם ההשארות בארץ כרוכה במריבה משפחתית, סעי יחד איתם. ובעז"ה לכשתזכי להקים בית משלך תוכלי להקפיד למהדרין גם על הלכה זו.

בברכה,

שי