חולצה צנועה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/09/09 23:30 כה באלול התשסט

שאלה

שלום רב

רציתי לדעת מהו אורך החולצה שצריך ללכת איתו לפי ההלכה? אשמח אם תשלחו לי גם את מקור ההלכה

תודה רבה!

שנה טובה וגמר חתימה טובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,
פשוט שאין מקום לחולצה שקופה ולא למחשוף.
באשר לאורך השרוול: צריך לכסות את הזרוע, כלומר שרוול שמגיע למרפק.
המקור להלכה זו, משנה (מסכת כתובות פרק ז' משנה ו') שמתארת אישה שלא מקפידה על 'דת יהודית': "טווה בשוק" מסבירים (בגמרא מסכות כתובות דף ע"ב עמוד ב) שהאיסור לטוות בשוק מפני שמראה זרועותיה לבני אדם. לכן פסקו שהופעה על פי דת יהודית היא בהצנעת הזרוע עד המרפק.