חולה שמבקש להתפלל על עצמו

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 19/07/11 13:19 יז בתמוז התשעא

שאלה

אימי חלתה לצערי ומעוניינת להתפלל על עצמה.

ראיתי בתהילים כי יש תפילה בעד החולה ותפילה לחולה. אך התפילה לחולה לא ממש מתאימת סיטואצייה ומדברת בגוף שלישי.

ישנה תפילה לאישה מעוברת למשל שבה היא מדברת על עצמי.

האם יש תפילה לחולה שהוא יכול לקרוא ולבקש על עצמו ולא כגוף שלישי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לעניות דעתי אפשר להמיר את התפילה על כלל החולים לבקשה אישית בגוף ראשון.

לדוגמה: אני מביא כאן את הנוסח המקובל ולאחר מכן עיבוד פשוט לתפילה אישית לרפואה.

הנוסח המקובל:
מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ וְאִמוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב, מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן, דָּוִד וּשְׁלֹמֹה, שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל וְלֵאָה, הוּא יְבָרֵךְ וִירַפֵּא אֶת כָּל חוֹלֵינוּ
כאן יפסיק שליח הציבור את רצף התפילה כדי לאפשר למי שרוצה, לייחד את מחשבויתיו לחולה הקרוב אליו
הַזְּקוּקִים לִרְפוּאָה שְׁלֵמָה, בַּעֲבוּר שֶׁאֲנַחְנוּ מִתְפַּלְלִים לְהַחֲלָמָתָם. בִּשְׂכַר זֶה הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִמָּלֵא רַחֲמִים עֲלֵיהֶם לְהַחֲלִימָם וּלְרַפְּאֹתָם וּלְהַחֲזִיקָם וּלְהַחֲיוֹתָם וְיִשְׁלַח לָהֶם מְהֵרָה רְפוּאָה שְׁלֵמָה מִן הַשָּׁמַיִם, עִם כָּל חוֹלֵי יִשְׂרָאֵל, רְפוּאַת הַנֶּפֶשׁ וּרְפוּאַת הַגּוּף,
בשבת: שַׁבָּת הִיא
ביום טוב: יוֹם טוֹב הוּא
בשבת ויום טוב: שַׁבָּת וְיוֹם טוֹב הֵם
מִלִּזְעוֹק וּרְפוּאָה קְרוֹבָה לָבוֹא, הַשְׁתָּא בַּעֲגָלָא וּבִזְמַן קָרִיב וְנֹאמַר אָמֵן.

הנוסח המותאם לבקשה של חולה על עצמו:
מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ וְאִמוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב, מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן, דָּוִד וּשְׁלֹמֹה, שָׂרָה רִבְקָה רָחֵל וְלֵאָה, הוּא יְבָרֵךְ וִירַפֵּא אֶת כָּל חוֹלֵינוּ
בתוכם אותי - פלוני בן פלונית (שם החולה ושם אמו)
הַזְּקוּקִים לִרְפוּאָה שְׁלֵמָה,
הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִמָּלֵא רַחֲמִים עֲלֵינו
לְהַחֲלִימנו וּלְרַפְּאֹתנו
וּלְהַחֲזִיקנו וּלְהַחֲיוֹתנו
וְיִשְׁלַח לָנו מְהֵרָה רְפוּאָה שְׁלֵמָה מִן הַשָּׁמַיִם, עִם כָּל חוֹלֵי יִשְׂרָאֵל, רְפוּאַת הַנֶּפֶשׁ וּרְפוּאַת הַגּוּף,
רְפוּאָה קְרוֹבָה לָבוֹא, הַשְׁתָּא בַּעֲגָלָא וּבִזְמַן קָרִיב.

ונזכה אנחנו וכל בית ישראל לרפואה שלמה במהרה בימינו אמן!