חוט דנטלי

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 27/12/01 07:00 יב בטבת התשסב

שאלה

לכב` הרב שלום

רציתי לדעת אם יש בעיה עם חוט דנטלי לשיניים המשוח במנטול , שעווה וכו` ?

תשובה

לכבוד השואלת
שלום וברכה
בדקתי שלוש חברות של חוט דנטלי{Oral-B,Sensodyne,Johnson and Johnson} ועל אריזת החוט לא רשום מהם הרכיבים.
ובכל זאת נראה שאפשר להשתמש בו כיוון שהוא בדרך כלל נעשה מחומרים טביעיים ונוסף על כך שימושו לטעימה בלבד ,ואינו ראוי למאכל.
ובענין השימוש בחוט דנטלי בשבת:אסור לחתכו בשבת ולכן צריך להכינו מבעוד יום. ואם בעת השימוש בדרך כלל יורד דם מן החניכיים אין להשתמש בו בשבת.