חוזרת בתשובה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/02/08 21:59 יח באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב

אני ענבר בת 24.

אני עוברת עכשיו בתהליך של חזרה בתשובה.

הכרתי מישהו שהוא דתי מהרגע שיצא לעולם

אני קצת חוששת מההכרות עם ההורים שלו ועם המשפחה שלו כי לי אין את כל הידע הזה בדת ובמצוות ובברכות כמו שלהם יש

רציתי לדעת אם זה בסדר ואם זה יכול להצליח כי שוב אני חוזרת על זה בכל זאת הוא דתי כל חייו ואני רק עכשיו בגיל 24 מתחילה בתהליך הזה

למרות שלדעתי כל יום כל אדם לומד משהו חדש וגם מי שכל חייו חיי את החיים והסגנון חיים הזה

אשמח לתשובה מימך

ענבר.

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית , אשרייך !!! שאת מתקרבת לאבינו שבשמיים!! יהי רצון שהקב"ה יתן לך עוצמות וכוחות לגדול ולעלות מעלה מעלה. חזקי ואמצי!.

1)קשר שהוא למטרת נישואין כולל בתוכו הרבה מרכיבים. ועצם החשש שאת מעלה הוא נכון ולגיטימי והוא גם קיים כמעט בכל קשר שנרקם. תמיד יש חשש וחוסר בהירות על ה"קליטה" וה "התאקלמות" של בני הזוג עם המשפחה המורחבת זה דבר טבעי אך הוא גם פתיר .

2)נראה לי שאת חוששת רחוק מידי .מפני שאת צריכה לבסס את הקשר שלך עם בן הזוג העתידי על בסיס של התאמה !! והשאלה היא שאלה פשוטה :האם אתם כבני זוז יכולים לגשר על הפערים שקיימים בינכם? האם יש בכם את הרצון "להכיל" את המורכבות שקיימת בסוג של קשר שכזה? השאלות האלה הם שאלות ראשניות שאתם צריכים להתמודד איתם ביחד.

אמנם פער דתי הוא פער שניתן להתמודד איתו בקלות יחסית אך התנאי היחיד הוא תנאי של התאמה. !!
התלמוד הבבלי מספר לנו שרחל אישתו של רבי עקיבא ידעה להבחין בעין נשית על תכונות הנפש של רועה העיזים בבית אביה "ראתה אותו שהוא צנוע ומעולה" ולמרות שהיה פער ענק בינהם ,הם יכלו לגשר עליו מפני שהייתה בינהם התאמה ורצון להתקרב ולהכיל .

נראה לי שכדאי לכם להתייעץ עם מי שאתם מעריכים ומכירים ושיוכל ללוות את הקשר הזה.

שהיה בעזר השם לברכה ולהצלחה אמן.

שבוע טוב,

עוזיאל אליהו,

.