חוזרת בתשובה ומתקשה עם ההורים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 23/11/09 18:11 ו בכסלו התשע

שאלה

בס"ד

תודה רבה לא המתעניין בשאלתי ומשיב עליה .

יש לי בעיה חמורה עם אמא שלי

היא מאוז מאוד לא תומכת בחזרה בתשובה שלי

ואף פוגעת בצורות מאוד קשות

אני כבר לא יכולה אני מרגישה שאני מתפוצצת אני כבר אובדת עצות אני לא יודעת מה לעשות

היא אומרת שאם אני לא יאכל בבית את האוכל שהיא מכינה בבית ( שהוא לא כשר ) אז היא תיפגע לי בכל התהליך של החזרה בתשובה

אני כותבת לכם בעיניים דומעות של נערה שרוצה בסך הכל לחזור לאבא שבשמיים אבל מפריעים לי הרבה ולא מניחים לי אני כבר לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה לחיות בבית הזה בבקשה תייעצו לי .. :'( נטלי ..

תשובה

בס"ד
שלום רב,
כואב מאוד לשמוע את התאור שלך.
אני מתרשם שיש בינך לבין אמך מתח רב. אני משער שהוא לא קשור רק לחזרה שלך בתשובה. צריך לבדוק אם אין סיבות נוספות למתח הזה. צריך לבדוק מה בדיוק מפריע לאמא שלך וגורם לה להגיב בכעס על המעשים שלך.

קשה לי להאמין שבמתח הנוכחי ביניכם אפשר יהיה לברר ברוח טובה ובהקשבה נוחה את הקשיים שביניכם.
לכן אני ממליץ לך לערב מישהו נוסף מבחוץ. מישהו שגם לך וגם לאמא שלך יש בו אמון:
אולי מורה מבית הספר, רב בשכונה או ביישוב, אולי שכנה טובה או איזו דודה או סבתא שיכולות להבין גם אותך וגם את אמא שלך.
תפני אל דודה \ שכנה וכד´ תספרי לה בעדינות ומתוך כבוד לאמא שלך, על המתח שיש לך עם אמא שלך ותבקשי ממנה לדבר עם אמא שלך ולנסות לפייס ביניכם.
נקווה לטוב