חוב

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 20/08/13 23:52 יד באלול התשעג

שאלה

האם חובה לסלוח לאדם שהשאיל כסף מחברו ללא מטרת רווח והכסף ניתן למטרה שלא יזרק מביתו אך מתברר כי אדם זה לא אמין ולא מחזיר את כל הכסף ששאל האם לסלוח בימים נוראים לאדם זה או שסנסיבות אלו ניתן לא לסלוח עד שיחזיר חובו.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כדי שאדם יזכה למחילה עליו לעשות תשובה.
התשובה כוללת ווידוי, פיצוי וריצוי.
ווידוי - צער וחרטה על מה שקרה, הבטחה ששוב לא יקרה.
פצוי - השבת הנזקים שהוא גרם - ודאי שזה כולל השבת חוב.
ריצוי - פיוס ובקשת סליחה ממי שנפגע.

עד שהוא לא יעשה את הנדרש ממנו: ווידוי, פיצוי וריצוי, אין לך כל חובה לסלוח.

כמובן יש לך אפשרות לרחם עליו, לפעול כלפיו בחסד ולהחליט שלמרות הכל אתה סולח לו.

שנה טובה