חדר ייחוד - ספרדי ואשכנזיה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 15/04/02 14:46 ג באייר התשסב

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

אני ספרדי וארוסתי אשכנזיה.

עד כמה שידוע לי, הספרדים לא נוהגים לעשות חדר ייחוד בחתונה, ולכל דבר הולכים לפי המנהג של החתן.

השאלה שלי היא אם יש בזה בעיה הלכתית.

שמעתי שזה נקרא 'בועט במסורת אבותיו', או משהו כזה. כאילו שבזה שאני עושה את זה אני אומר שהם לא היו בסדר, כי הם לא עשו את זה. לא הצלחתי לרדת לעומק דעתם של הטוענים כך, כי סה"כ על כל חומרה שאדם יקח על עצמו אפשר לומר את אותו הדבר! אז ספרדי גם יהיה מחוייב לאכול קטניות בפסח, ואשכנזי יהיה מחוייב לאכול רק בשר לא חלק?? אתמהה!

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

נכון שספרדים לא נהגו בחדר יחוד, אבל מי שעושה כן לא עושה שום רע ושום איסור.

אם הכלה שלך רוצה חדר יחוד וזה ישמח אותה. כדאי לך להסכים עימה כי אז "תרויח" הרבה מאוד. תקיים מצוות "ואהבת לרעך כמוך" בהידור רב, ביום חופתך, תשמח "כלה" שזה בעצמו מצוה מאוד גדולה בפני עצמה.

כדאי.

אגב. הייתי בעצמי באותה בעיה וכך עשיתי בעצתו של מור אבי.