חגיגת בר מצווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/10/12 10:56 טו בחשון התשעג

שאלה

שלום רב. אנחנו משפחה חילונית. בע"ה יחגוג בני בר מצווה בי"ט באייר תשע"ג. שפנינו לגבאי בבית הכנסת האשכנזי בשכונה שלנו לגבי התאריך המתאים (04.05.13), הוא אמר שהתאריך שבו רצינו לחגוג לו תפוס (וכל השבתות מוזמנות כבר עד אוקטובר), אך בני יכול לעלות לתורה בתאריך 06.04 (כמעט חודש לפני). הוא טוען שמבחינת ההלכה אין מניעה לקיים את העליה לתורה בתאריך זה, בתנאי שלהנחת התפילין הוא יגיע במועד המתאים.

אציין שאנחנו רוצים לחגוג בבית כנסת אשכנזי ומאוד רוצים לחגוג בבית כנסת הספציפי הזה.

האם ניתן להקדים את העלייה כמעט בחודש??

תודה רבה על עזרתכם.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מפאת אילוצים מעין אלו אפשר להקדים או לאחר את הארוע של בר מצווה משפחתית. זה קורה לעיתים קרובות.
במקרה של הקדמה יש להביא בחשבון שאם המשפחה אשכנזית הילד יוכל לעלות ולקרוא רק את המפטיר וההפטרה.
רצוי שבשבת של התאריך הקובע (סמוך לי"ט באייר) הילד יעלה לתורה גם כשאין טקס משפחתי כדי לציין את העובדה שזה התאריך האמיתי של כניסתו למצוות (או לחילופין יעלה לתורה ביום שני - חמישי הסמוכים).

ועיין באריכות:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3729632,00.html