חגיגת ברית

הרב הלל מרצבך הרב הלל מרצבך 20/10/15 10:51 ז בחשון התשעו

שאלה

אנחנו רוצים להפריד בין הברית עצמה לבין החגיגה שלה. תאריך הלידה משוער לתחילת מרץ, אבל יכול בהחלט להיות בפברואר או בסוף מרץ.

הבעיה שככל הנראה יצא לנו לחגוג בספירת העומר, לפני לג בעומר - אנחנו תלויים במשפחה שבאה במיוחד מכמה מקומות בחו"ל.

מבחינתנו החגיגה זו ארוחה כלשהי ואולי כמה דברי ברכה. בלי ריקודים או משהו כזה, אפשר גם לוותר על המוסיקה (אולי רק מוסיקת רקע שקטה, יכול להיות נעימות בלבד).

האם יש בעיה עם זה?

אחת הסיבות לקיום החגיגה שאחרי זו באמת המשפחה שבאה מחו"ל ולא יכולה "לקלוע" לתאריך של הברית. חלקם מגיעים מקנדה ואי אפשר פשוט לתפוס מטוס ולבוא...

תשובה

שלום וברכה,

ראשית נקדים בתפילה שתזכו ללידה קלה מתוך בריאות, נחת ושמחה.

לגבי הרצון שלכם להפריד בין סעודת ההודיה על הילדה לבין ברית המילה.
יש לציין כמה דברים:

א. ישנה מצווה לערוך סעודה אחר ברית המילה. ועל כן אתם צריכים לדאוג לסעוד סעודה חשובה אחר הברית לכבודה של ברית המילה.

ב. אם אתם רוצים לערוך סעודת הודיה נוספת. אין בכך שום בעיה, ואתם רשאים לעשות זאת בזמן אחר.

ג. לגבי התאריך של סעודת ההודיה. כיוון שהיא איננה סעודת מצווה, אם היא ללא מוזיקה וריקודים אין מניעה לעשות אותה בימי ספירת העומר.

בברכה רבה,
הלל