חבר לשעבר מעביר לי משהו מהרב

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/07/17 18:52 טו בתמוז התשעז

שאלה

שלום, אני והחבר שלי ניםרדנו לפני כשבוע פרידה קשה אך הכרחית כי לא היה לי טוב. לא סמכתי עליו. היינו שנה יחד

היום הוא כותב לי שהוא הלך לרב של המשפחה והרב מסר לו משהו להביא לי, שאמור לתת דחיפה קלה יותר לדברים שצריכים לקרות בנינו

סירבתי לקחת את המתנה, לא יכולה להיות בטוחה מה הכוונות שלה באמת, האם צריך לקחת? מה המתנה יכולה להיות?

תשובה

לשואלת שלום,

ראשית כל אברכך במציאת זיווג הגון במהרה, בשמחה.

אם לא היה לך טוב בקשר הזה, והחלטת באופן שקול ורציני לסיים אותו, לדעתי אין צורך להמשיך להיות עימו בקשר.

הדבר עלול להקשות עליך בפתיחת הדף החלק.

את יכולה לשאול מה המתנה, ואם הוא לא מסכים לענות, אין את מוכנה לקבלה. עמדי על זכותך לדעת.

וסמך לזה מצאנו בגמרא: "אמר רב הנותן מתנה לחבירו צריך להודיעו" (שבת דף י)

חזקי ואמצי! בהצלחה