חברים

חדשות כיפה הרב שי פירון 13/03/02 12:16 כט באדר התשסב

שאלה

אני מרגיש שבזמן האחרון אין לי ממש חברים זאת אומרת אני לא מוצא חבר שיכול להיות חבר ממש טוב כי רוב החברים בשכונה שלי מתנהגים לדעתי בצורה שאני לא רוצה רוצה להיות חבר שלהם, אבל מצד שני יש את המשנה באבות שאומרת "...וקנה לך חבר" ואני לא יודע מה לעשות?????

תשובה

ב"ה

גיא,

שלום עליך!

אל תרגיש מתוסכל, ל תהיה עצוב. אכן כתוב "קנה לך חבר" אך מיד יש להוסיף שכתוב: "הרחק משכן רע".
דוקא בגלל הערך של החברות והדיבוק האמיתי שצריך להיות בין חברים, דוקא משום כך יש להקפיד על איכות החבר, על דרך ההתנהגות שלו, על היחס שלו לתורה וכו'.
לכן, אל תעצב שאף אחד מאותם שדרכם לא מוצאת בעיניך לא חבר שלך. זו החלטה נכונה.
בה בעת, עליך לתור אחר חבר מקרב החבר'ה בכיתה או בתנועת הנוער.
השתדל להפתח ובעיקר להירגע ואז בודאיתמצא חבר טוב. אל תקרין מצוקה ואל תקרן שאתה בודד. השתדל להקרין אוירה אופטימית ונורמאלית ובעז"ה תמצא חבר במהרה.

בברכה,

שי