חברות!

חדשות כיפה הרב שי פירון 03/01/02 14:29 יט בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

שלום!

שמי תמר (14.5) רציתי לשאול שאלה

האם זה מותר שיהיה חבר בגילי??(הרי אני שומרת נגיעה ושומרת על איחוד בלי שום קשר לכך שיהיה לי חבר! אז קל וחומר שלא אגע בחברי)

ומה זאת אומרת למטרת חתונה???

אני לא חושבת שנגיד בגיל 18 בעז"ה אני יאהב מישהו איך אני יוכל לדעת שאני באמת יתחתן איתו???

תמר

תשובה

ב"ה.

תמר,
נועם ה' עלייך!

1. אין שום סיבה שיהיה לך חבר בגילך. גם אם מצליחה להקפיד על כל ההלכות הנוגעות לצצדדים החיצוניים שבהלכות צניעות, עדיין עומדות על כנן הבעיות ההלכתיות והמוסריות הקשורות בנקיות המחשבה, בטהרת ההרהורים וכו'.

2. לחברות השפעה שלילית גם על החירות לפתח את אישיותך, את זהותך. חבירות מונעת ממך להיות שייכת רק לעצמך ולאפשר לעצמך להשתנות, לחזור בך, להסכים, לא להסכים, להרגיש שאת לא צריכה בשלב זה של חייך להתחשב ב"זוגיות" כזו או אחרת בשעה שאת מעצבת את אישיותך.
לכן, אם אין לך חבר, אל תכנסי לתוך זה, וברכת ה' תהיה עלייך.

3. ובנוגע לשאלה איך תדעי עם מי להתחתן:
אני מבטיח לך שכשתגיעי לגיל המתאים ותתפתח אצלך הבשלות הנצרכת כדי להתחתן, תמצאי את החתן המתאים לך.תרגישי ותביני שזהו אישך, ויחד תבנו בית כשר אך גם טהור.

בברכה,

שי