חברות נגד רצון הורים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/12/01 14:05 ט בטבת התשסב

שאלה

יש לי חבר מאלקנה, אנחנו חברים כבר כמה חודשים, וההורים שלי לא מרשים לי ליסוע לאלקנה, כי הם אומרים שזה לא מכובד שאני אסע לאלקנה בגלל שיש לי שם חבר,

למרות שזה לא נכון, כי יש לי שם הרבה חברות, ואני מכירה שם את כולם שבגילי,

אני לא יודעת מה לעשות, כי הוא לומד בחיספין, ואין לנו מתי לראות אחד את השני, חוץ מחופשים וימי שישי שהוא מגיע הביתה, מה לפי דעתך אני צריכה לעשות,

ומה דעתך על מה שהורי אומרים?

תשובה

בס"ד

שלום

לא כתבת לי באיזה גיל את ואם החברות היא רצינית "למטרות נישואין" או שזה "משחק באהבה".
לפי זה אפשר לכתוב לך איך להתיחס למה שאומרים ההורים?
נראה מהמכתב שלך שאת עוד לא בגיל הרציני ולכן אני לא ממליץ לך על שום קשר עם בנים בגיל הזה. תוכלי לקרוא את דעתי בענין זה בתשובות אחרות שמופיעות באתר ב"צניעות - בינו לבינה"

בכל מקרה שימי לב להיות ישרה עם עצמך. לפי מכתבך את נוסעת לאלקנה בכדי לפגוש את החבר. וכשהוריך אומרים לך שזאת הסיבה את אמרת שיש סיבות אחרות. אבל את בניך לבין עצמך יודעת שזו הסיבה כי את כותבת שאין לכם מתי לראות אחד את השני.
לפי מכתבך את לא ילדה, אז אל תשחקי במחבואים. החיים הם יפים מידי לעשות מהם "משחק ילדים".

אם את בגיל שמונה עשרה ומעלה. תתחילי לחשוב על החיים האמיתים , תתחילי לחשוב על חתונה.

מזל טוב