חברות בגיל 15

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/12/01 13:58 ט בטבת התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

שבוע שעבר שלחתי לרב שאלה שבה ציינתי שהכרתי בחור ישיבה דרך הצ'אט אך שכחתי לציין שאני בת 15 והוא 16. האם התשובה עדיין זהה? שנינו נורא רצינים בקשר הזה וזה לא סתם משחק.

(למקרה שהרב רוצה לעיין שוב בשאלה הקודמת, נושא השאלה היה "ידידות-מותר?")

תשובה

בס"ד

ל...
שלום

חברות בגיל שלך היא לך כל כך במקום. את לא בגיל של נישואין וזה סתם משחק ברגשות הכי הכי חזקים שלך, הרגשות הכי משמעותים שיש לך. האהבה.

אף על פי שאת כותבת לי שזה לא משחק - זה משחק!!
אין לקשר הזה שום משמעות אמיתית. אתם חייבים לעצור בעצמכם, וגם אם את יכולה לעשות את זה בקלות, לגבר זה הרבה יותר קשה. בשביל מה להכנס למתחים האלה.
ואף עלפי שאתם חזקים. אני יכול לספר על על אנשים מאוד חזקים וטובים שנכשלו ולא הצליחו להחזיר את הגלגל אחורה. כשלון כזה אינו כשלון של רגע. הוא כשלון שמשפיע על כל החיים. למה לקחת סיכון?

חכי עוד קצת ותכירי לך בחור אמיתי. בחור שתוכלי לקשור איתו אהבה נצחית. באמת. לא כמו בסרטים שאפילו לא יודעים איך להציג "אהבה לנצח".
אהבה שרק הולכת ועולה.
אהבה מלאה אמון.
אהבה מלאה הקרבה הדדית.
אהבה של נתינה בלי חשבון.
והעיקר
אהבה נקיה שלי השואות למישהו אחר שהכרת לפני החתונה.

דעי לך שקשר עם גבר הוא כל כך חזק עד שהוא חורט את עצמו בנפש. חורט בעצם של הנפש בעצם ובבשר. הלא על האשה אמר אדם הראשון: "זאת הפעם עצם מעצמי ובשר מבשרי".

זאת חריטה שקשה להסיר אותה אם בכלל. ולכן לא חורטים סתם "אהבות" על הנפש.

שמרי עצמך שימי חייך
שימרי.