חברות בגיל צעיר 2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/03/02 16:34 כט באדר התשסב

שאלה

לכבוד כבוד הרב שלום!

שאלתי היא ככה

אני בן 16 ואני בקשר עם מישהי 8 חודשים ולפי דעתי אם נפסיק את הקשר לא נירא לי שתהיה לי מישהי אחרת כמוה שאני אוהב

האם מותר לי להמשיך את הקשר איתה?

תודה רבה

תשובה

קצת אמונה חביבי. זה מה שאומרים החכמים כי אהבה מקלקלת את השורה. אתה רואה רק אותה מול עניך ואתה לא מוצא מקום במחשבה למישהי אחרת.
אני רוצה לומר לך למעשה כי ראוי להפסיק את הקשר עכשיו. ולבנות אותו ולפתח אותו בשעה ראויה לכך. אם הקשר הזה הוא אמיתי – שניכם תחכו אחד לשני אפילו בלי שבועות דמים. אם הקשר הזה הוא רק קשר של נחמדות – הוא יתמוסס ויפוג לו.
אין לך מה לחשוש – האמת תורה דרכה. זאת אומרת שדברים אמיתים לא נאבדים. אהבה אמיתית יכולה לחכות לזמנה הראוי.
אני יכול רק להזכירך אהבה אחת שבנתה אם עם ישראל והיא של רחל ורבי עקיבא. אהבה שחיכתה הרבה הרבה שנים באמונה ענקית. אהבה והביאה בסוף ברכה רבה.
זאת אהבה אמיתית !