חברה שלי גנבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/09/02 13:43 יא בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

חברה שלי באה אלי בטענה שגנבה ממספר אנשים, אך אין באפשרות להחזיר את הכסף מה היא יכולה לעשות?

האם היא יכולה לתת סכום מסויים לצדקה ושזה יכפר על הגניבה או שיש דרכים אחרות, ומהם?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אמרו בתלמוד "אמר רבי יוחנן כל הגוזל את חברו
אפילו שווה פרוטה כאילו נוטל את נשמתו ממנו". ולכן כדאי לנסות ולהיזכר ממי היא גנבה ולהחזיר את הגנבה.

במדה והיא לא זוכרת ממי היא גנבה יש לה לתרום את הסכום בחפצי קודש לשימוש הכלל כגון לקנות סידורים לכותל המערבי ולכתוב עליהם שהם בתמורה לגנבה .

מעיקר הדין יש לבקש מחילה מהנגזל.
והוא רחום יכפר עוון.

להרחבה בנושא עייני בשו"ע חושן משפט סימן שנ"ט סעיפים א', ב', ג'.

יישר כח על שאת גורמת לתיקון העולם!!!

בברכה,

עוזיאל.