חברה מעורבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/06/07 11:09 כו בסיון התשסז

שאלה

מופנה לרב שרלו חשוב מאוד...

הרב כתב בתשובה הנ"ל שאם כל העולם מתקיים כך,אז כך יש לנהוג אך כמובן בצניעות. רציתי לברר את המקורות ההילכתיים לחיים בחברה מעורבת ומהם גידרי הצניעות הנידשים ביחס ללא להקדים שלום לאישה, קול באישה, לא ללכת אחרי אישה,לא להרבות בשיחה, טפח מגולה (לצערנו יש הרבה).יסלח לי הרב על השאלה המסורבלת אך הנושא מאוד מטריד אותי...

תשובה ישנה של הרב:ריבונו של עולם לא ציווה אותנו לחיות חיים שאין בהן בעיות. הוא ציווה אותנו לחיות חיים אמיתיים ונכונים, ואם יש בעיות אז להתמודד עימן.

זה הבסיס של כל התורה כולה. על כן, אם חברה מעורבת היא הדרך בה כל העולם מתקיים כך יש לחיות, ואותה עצמה צריך לעצב בצניעות ובקדושה.

כיוון שזה אפשרי - חייבים לנהוג כך.

כל טוב

התשובה התקבלה מהרב יובל שרלו

בתאריך כ' טבת ה'תשס"ז

תשובה

שלום וברכה
זו שאלה שראוי לה כי תטריד, כי היא עוסקת באמת ביסודות החיים.
העניין הוא שקשה מאוד להגדיר צניעות. ההלכה עסקה בהגדרה חלקית, אולם ההגדרות לא מקיפות את כל היקף הנושא, ויש עוד הרבה דברים לא מבוררים.
קול אישה נוהג גם היום במלוא העניין.
טפח מגולה קשור ביחסים בין איש ואשתו. אין שום היתר ללכת בצורה חשופה.
שאלת שלום וכדו' – תלויה במציאות, ועל כך כתבתי.

כל טוב