חברה מעורבת בחו

חדשות כיפה הרב בני לאו 24/04/02 14:50 יב באייר התשסב

שאלה

שלום וברכה,

במסגרת עבודתינו בתושב"ע בנושא חברה מעורבת ניתקלנו במס' קטן מאד של רבנים שמתירים חברה מעורבת וגם זה עם תנאים רבים בינהם היה רב מסוים שהתיר חברה מעורבת בתנועת נוער אבל רק בחו"ל כי זה מונע התבוללות. לצערינו איננו יודעות מה שמו של אותו הרב.

נשמח מאד אם תוכל לעזור לנו במציאת מקורות הודות היתר זה

תודה מראש

חנה ויעל

תשובה

לחנה ויעל שלום
שמו של הרב שהתיר חברות בתנועת נוער מעורבת בחו"ל הוא הרב ויינברג, מחבר שו"ת "שרידי אש". הוא פסק לחברי תנועת "ישורון" בצרפת שהתלבטו בין אפשרות לקיים תנועת נוער (מעורבת) לבין הליכה של הנוער לרחובות.
גם בארץ השיקול הזה קיים. תמיד צריך לבדוק את כל האלטרנטיבות ולשקול רווח מול הפסד.
בברכה
בני לאו