חברה לפני חתונה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/12/11 18:17 א בטבת התשעב

שאלה

שלום הרב,

לאחרונה עולים דיונים רבים בני ובין חברים שלי..

האם חברה לפני חתונה זה טוב?

אני בן 18,לומד במכינה,לפני גיוס,ושואל האם חברה בגיל הזה זה מותר?

כמובן שזה למטרה רצינית,כלומר אם אני מכיר בחורה בגיל הזה,ובטוח שזה קשר אמיתי -וזאת תהיה ה"אחת",האם אני צריך לבזבז את ההזדמנות?והיפרד ממנה?

או להיות חברים במשך תקופה עד אחרי הצבא ולהתחתן בגיל מתאים(23-5)..?

*אשמח אם תפרט לי את הבעיות ההלכתיות בחברה לפני/תוך זמן צבא..

*והאם מותר לי להיות חבר שלה לאורך כל התקופה הזאת!כמובן תוך כדי שמירת הגדרות ההלכה!

תודה רבה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ליצור קשר עם בחורה בגיל 18 כדי להתחתן איתה אחרי 5-7 שנים זו טעות גדולה, אדם מכניס את עצמו למצב בלתי אפשרי, יוצור קשר רגשי נפשי עם בחורה שכל הזמן צריך לשמור על אש נמוכה כדי לא להכשל,
מה גם לשבחורה יש צער גדול מהעיכוב הזה, ואם היא לא יודעת מראש שזו התוכנית של הבחור יש גם בעיה מוסרית כלפיה.
האיסורים שעלולים להכשל, יחוד, צחוק וקלות ראש, נגיעה, ביאה אסורה, ובכלל עצם הקשר שלא למטרת נישואין אסור,
וכי אדם יכול להיות חבר למטרת נישואין שהחתונה תתקיים - אולי - רק בעוד 7 שנים?

לכן לא ליצור קשר עם בחורה אם החתונה לא באופק.

בברכה,

דני ארגמן