חברה טובה שנכשלה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/10/03 08:50 ז בתשרי התשסד

שאלה

כבוד הרב-

לחברה מאוד טובה שלי יש חבר כבר חצי שנה (היא בת 17, והוא בן 19.).

הם כבר היו חברים בעבר לתקופה של בערך שנה, ונכשלו בנגיעות.

בעקבות מסע שכנועים שאני ועוד חברה עשינו לה, הם נפרדו.

היה להם מאוד קשה, ולכן הם חזרו(אחרי חצי שנה) בידיעה שהטעות לא תחזור על עצמה.

הבעיה היא כזאת- השבוע אותה חברה באה אליי בוכה,ספרה לי שהם שוב נוגעים.והפעם הם התקדמו כמה שלבים. היא כ"כ התביישה בעצמה, שהיא אפילו לא הסכימה לספר לי מה בדיוק הלך ביניהם, אבל היא אמרה שזה חזר על עצמו כמה פעמים.

מסתבר, שכבר מתחילת החברות שלהם הם נכשלו, והיא לא רצתה לספר כי היא פחדה שאני ישפוט אותה. (היא לא ספרה לאף אחד!!!)

היא גם ספרה לי, שבפעם הקודמת שהם היו חברים, כל השיחות דירבון, וההטפות שעשיתי לה מאוד העליבו ופגעו בה. (למרות שבסופו של דבר זה עזר...)

עוד משפט שהיא אמרה, זה שאין לה נקיפות מצפון ושהיא לא מרגישה רע על הנגיעות ה"קטנות", ושהדבר היחיד שמפריע לה זה "מה שהם עשו..."

בתור החברה הכי טובה שלה- אני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני לא יכולה להטיף לה, כי אני גם לא ממש יכולה לשפוט אותה, כי אני לא עומדת במצבה. ואני גם לא רוצה שהיא תפגע ממני.

(הציפיות שלה ממני עכשיו הם- שאני יהיה אוזן קשבת, ניטראלית.)

אבל מצד שני- חבל לי עליה!!!

מה אני צריכה לעשות?.. (אין סיכוי שהם יחליטו להפרד שוב...)

תודה רבה, ושבת שלום!

(אודה לך מאוד אם תפרסם את התשובה שלי, מכיוון שהאי-מייל שלי לא ממש פועל....)

תשובה

בס"ד

את לא צריכה להטיף לה. את צריכה לאהוב אותה ולכאוב אותה. היא באמת הולכת לאבד את עצמה. כל הויתורים הללו הם כעת נחמד וכיף. והיא מרגישה [אשה ונאהבת וטוב]. אבל היא משלמת על כל הטוב בדבר שאין לו החזר. היא משלמת על זה בגופה ובנפשה. היום לא את רואה ולא היא רואה את התשלום.

את צריכה מאוד להזהר שלא תתני לה הכשר למעשיה, כי לפעמים בקשת ההקשבה - היא כמו בקשת הכשר מוסוית. חברה טובה באמת לא צריכה לתת הכשר לדבר כזה. בסופו של דבר היא תקפיד עליך, בכל תקופת התשלום הארוכה, למה לא ניסית למנוע ממנה את הנפילה הזו.

התשלום מתחיל להגיע באחת משני אפשרויות. או ברגע שהחבר שלך יעזוב אותה. ואז או שיבוא שברון הלב. או שהיא תחפש אהבה זולה להמשיך את מה שהיה קודם. גם אם היא תמצא את אהבת חייה - תמיד תמיד יככב החבר הראשון בראשה בכל פעם שהיא תרצה להתיחד עם בעלה.
אחדות כבר לא תהיה כאן.
ואין ריחוק יותר רחוק מריחוק נפשי. אפילו כשהגופים צמודים - כשהנפש לא מחוברת לגמרי - תמיד תמיד היא תשאר צמאה ולא מרוצית.

אם היא תתחתן איתו - גם אז הנישואים לא יהיו בנויים על טהרה. הקשר הראשוני מקרין על כל חיי הנישואין שלהם וההקרנה לא תהיה הקרנה של טהרה וקדושה.

גם הנסיון הסטטיסטי מוכיח שהנישואין הללו נמצאים ברמת סיכון גדולה.
הראי לה את התשובות הבאות:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=17813
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15027

וגם את הקישור הבא המלמד על הסטטיסטיקה של גירושים בזוגות שחיו יחד לפני הנישואים
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2021117,00.html

בקיצור - רק עם הרבה אהבה אמיתית את יכולה לעזור לה לצאת מזה.

זה לא קל. הטעם הוא טעים וזה מושך. גם הבחור מושך לכיוונו. הוא מקבל בחינם את ההנאה שלו והוא לא מחויב לכלום חוץ ממילים ולפעמים גם "מנה של פיצה".

רק עם הרבה אהבה אמתית.
רק כשאת מבינה באמת את הבעיתיות של הקשר הזה.
רק כשזה בא ממך נקי לחלוטין - זה יעבוד.

בהצלחה