חברה חילונית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/10/11 01:12 יא בתשרי התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב , רציתי לשאול .. אני דתייה שחזרה בתשובה לפני לא הרבה זמן ... בהתחלה שמתי חצאית ואז חולצה ארוכה ועכשיו גם גרביון , ההורים שלי חושבים שאני קיצונית מידי ולא אוהבים את הקטע הדתי של היותר מידי הזה .. ובנוסף אני גם דתייה בחברה חילונית , שכונה חילונית , מקיף חילוני ... כשכל הבנות מסתובבות במקיף אם מחשוף ומכנס קצר אני אם חולצה ארוכה חצאית וגרביון ... הרבה אומרים לי די יקיצונית תפסיקי כבר !! וכו' ... מה אני יכולה לעשות ??

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ישר כח על עמידה שחל מול השפעת החברה,

אדם צריך להיות בן חורין, עצמאי,

אם החליט לעשות מעשה טוב, אסור לו להרתע בגלל המלעיגים,

אדרבא, להתחזק,

כמובן זה לא חייב להיות במלחמות ובהתרסות,

אבל צריכה להיות עמדה נפשית איתנה,

כיוון שקבלת על עצמך דבר חשוב, אל תתני לסובבים להטות אותך מדרכך, גם אם הסובבבים הם אנשים חשובים אוהבים וכוונותם לטובה.

האמירה "לא להיות קצוני" היא מאוד יחסית,

כל דבר הוא קצוני אם אני נמצא במקום אחר,

אולי בגדים לא צנועים הם דוקא קצוניות?!

לכן אל לך להרתע מאמירות כאלה, אך גם לא להכנס למלחמות וויכוחים,

אם יראו שאת נאמנת לדרכך,
בסוף גם הם יעריכוט אותך,

ואלו דבריםפ שמתרחשים יום יום,

בברכה,

דני ארגמן