חברה גויה אבל רוצה להתגייר.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/05/07 19:23 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום וברכה.

חברתי היא הולנדית גויה.

אנימאוד אוהב אותה ומעוניין להמשיך את הקשר ואף להתחתן איתה.

היא מעוניינת להתגייר כהלכה, לעולם לא אתחתן עם לא יהודייה.

אך אימי (חוזרת בתשובה מזה 8 שנים) לא מוכנה שאכניס אותה לביתה.

מיותר לציין שתהליך הגיור הינו ארוך מכדי שלא תיכנס לבית אימי עד שיסתיים.

זאת החברה שלי (יהודייה לעתיד), איך אספר לה (אחרי שאירחה אותי בביתה בהולנד כמו מלך שעתה אימי לא מוכנה להכניסה לביתה?).

אימי טוענת (וכך גם רב היישוב) ש"אסור לארח גוי בבית".

האם זה נכון?

מה עליי לעשות?

אשמח לתשובתכם, אני אובד עצות.

יונתן

תשובה

ב"ה

שלום.

ציינת בשאלתך את דעתו של רב היישוב.
נראה לי שכדאי לך לשוחח איתו.
כנס אליו. תדבר איתותגיד את אשר על לבבך ,תשאל את כל השאלות שמציקות לך .אני בטוח שהוא יקבל אותך בסבר פנים יפות וישוחח איתך על הנושא .

אני שולח אותך אליו מפני שנראה לי ששיחה כזו תתרום לך יותר מאשר תשובה וירטואלית .

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.