חברה בגיל צעיר

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 15/10/11 23:16 יז בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב וחג שמח.

אני בן שש עשרה בערך לומד בישיבה תיכונית ומדריך בבני עקיבא .

בתקופה האחרונה אני מתחזק יותר בעבודת ה' שלי (כך אני מרגיש ),

ומרגיש באמת שאני על הדרך הנכונה ברוב הרבדים.

אך יש לי בעיה קטנה קיים בי בזמן האחרון סוג של רצון להיות בקשר

עם מישהי לא ספציפית סתם לפעמים יוצא לי להכיר בנות ממש נחמדות(לא באופן אקטיבי מידי במסגרת התנועה בדרך כלל), ויש לי סוג של רצון כזה לפתח את זה לקשר כלשהו.למרות שאני ממש ממש מודע לזה שזה לא שייך אליי בכלל בגיל הזה ושיש לזה זמן משלו ,זה בעצם קונפליקט בין השכל שאומר שאני ממש לא צריך כזה דבר .אל הרגש שרוצה את זה עכשיו משום מה .זה לא שאני רוצה משהו אסור לגמרי פשוט לא ממש במקום וזה ממש מציק לי כל הזמן ואני לא מצליח לדחוק את זה הצידה.

אשמח לקבל עצה בנושא .

תודה רבה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

נסחת בצורה מדוייקת את השאלה,
ושאלת חכם - חצי תשובה!

זה קונפליקט בין הרגש לשכל,

מצד השכל אתה מבין שה קשר שאין לו יכולת מימוש,אתה לא בגיל של חתונה, ולסחוב קשר כזה לאורך ימים זה דבר קשה לא בריא וטעון נסיונות וכשלונות.

מצד שני הרגש תובע קשר נפשי עם בחורה, לשמוח ביחד לשתף לאהוב לתת ולקבל תמיכה.

במקרה של קונפליקט מעין זה צריך לתת למלך להכריע,והמלך הוא השכל,
כיוון שרגש מוטה ומטעה,

לרגש יש חשיבות גדולה אבל רק כאשר הוא מואר באור השכל וההלכה,
ואם הוא בא להציע משהו נגד השכל או ההלכה, צריך להעמיד אותו במקום ולאלתת לבלבל,

אחרי החלטה כזו צריך להתרחק מכל דבר שמעורר שוב את הרגש הזה,

ובעזרת ה' כשיגיע הזמן, תזכה באישה כנפשך, ותבנה את ביתך בשמחה קדושה וטהרה.

בברכה,

דני ארגמן