זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/02/21 21:57 כה בשבט התשפא

שאלה

שלום כבוד הרב, עוד פעם חטאתי אני כבר מרגיש אבוד, אני נמצא בתקופה ללא כדורגל שזה מה שהיה מחזיק אותי ומשאיר אותי באיזון, אני כל הזמן נופל בפח , מה אפשר לעשות?

ולאחי הקטן יש בר מצווה עוד מעט ואני עולה לקרוא בתורה גם כן האם הוצאת הזרע לבטלה משפיע על מעמדי?

תודה כבוד הרב

תשובה

שלום אח יקר

אני רוצה למקד אותך בכיוון קצת שונה ממה שחשבת עד עכשיו.

עד עכשיו המיקוד שלך היה באיך לא ליפול. זה חשוב מאוד, ותשתדל להמשיך בזה.

אבל אני חושב שהמיקוד העיקרי של העבודה שלך עכשיו צריך להיות אחר - איך לא להתייאש. איך לא להרגיש דפוק/אבוד/אפס וכיוצא בזה.

מעכשיו אתה משקיע את הזמן שלך בלומר לעצמך כמה שאתה טוב, כמה שה' אוהב אותך. בלחפש את הדברים הטובים שיש בך, ויש בך הרבה.

והקב"ה באמת מאוד אוהב אותך, כי אתה לא סובל את החטאים והנפילות, ולכן אתה נחשב צדיק.

מעכשיו כל פעם שהיצר מצליח להפיל אותך, אתה תופס את עצמך ואומר לו - אין בעיה. הצלחת להפיל אותי? בסדר. אבל אני לא מוכן לתת לך את העונג והניצחון שבלייאש אותי. אני דווקא קם עכשיו ומתפלל, ואומר תהלים, ולומד תורה ועושה חסדים. (מה שמתאים לך). דווקא מתוך הנפילה הזאת אני שואב יותר כוחות להתרומם יותר ממה שהייתי קודם.

הכיוון הזה יכול לדעתי לסייע לך, והוא אמיתי - 'שבע ייפול צדיק וקם'. לא משנה כמה ייפול, הוא קם. ודווקא מתוך הנפילות הוא עוד יותר קם.

על פי זה כמובן גם התשובה לשאלה על העלייה לתורה - אתה בוודאי יכול לעלות, ואין בזה שום בעיה. אדרבה, הקב"ה מאוד שמח בך וברצון הטהור שלך להשתחרר מהיצר ולשלוט בו.

לגבי הכדורגל - אני מניח שזה בגלל הקורונה, אז מן הסתם זה חוזר עוד מעט, אבל בכל מקרה, מומלץ לייצר לעצמך קביעות של פעילות גופנית. זה בהחלט יכול גם לעזור.

מציע גם להסתייע בתכנים שיש באתרים טובים, כמו 'עבודה בעיניים' או 'לוקחים אחריות'.

בהצלחה רבה ותאמין בעצמך (כי אני מאוד מאמין בך)