זרע לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 03/05/18 22:29 יח באייר התשעח

שאלה

הרב תעזור לי,חודשיים וחצי לא נפתי בעוון זרע לבטלה ,ואחרי חודשיים וחצי נפלתי,איך אוכל לקרום?ולהפסיק?

תשובה

רש"י במסכת קידושין (לט,ב) אומר שמי שהזדמן לידו דבר עבירה, והתגבר על יצרו, ולא נפל, אין שכר גדול כמו השכר על זה.

כלומר, יש לך חודשיים וחצי של עמידה והתגברות ורגע של נפילה.

אתה מבין את הפער? עם כל הכאב והקושי שבנפילה, צריך לראות שהמשקל של ההתגברויות גדול לאין ערוך מהגודל של הנפילה. וחשוב מאוד לשמוח בזה.

חז"ל אומרים בצורה ברורה, שמי שמתבייש באמת בעבירות שלו, ומי שאפילו רק מהרהר בתשובה, הוא נחשב לצדיק.

ולכן מכיון שאתה לא רוצה בזה, ואתה מתבייש בזה, זה מעיד על צדקותך.

הכי חשוב, זה לא ליפול בייאוש. כלומר, גם אם אדם נפל 100 פעמים, כל עוד הוא חי, הוא יכול לקום. קל וחומר במקרה שלך, שעמדת בזה במשך תקופה.

עצם הצער שלך על הנפילה והרצון הגדול שלך לצאת מזה, מעידים בצורה ברורה על מי אתה באמת, ואיזה יהלום יקר אתה.

אני מציע שתשים לך יעד שהפעם תחזיק יותר מהחודשיים וחצי, וכך הלאה. אך גם אם חלילה תהיינה נפילות, אל תיפול רוחך. תקום ותתקדם

למעשה, צריך קודם כל להקים גדרות שימנעו את האפשרות להיפגש עם התועבות - כלומר, לדאוג לסינון ברמה גבוהה במחשב, לדאוג שלא תהיה אפשרות לגלוש על אינטרנט של אחרים, לבטל את האינטרנט מהמכשיר הנייד, או לשים סינון ברמה גבוהה, ועל כל מה שיכול להפיל.

מנגד, להוסיף קדושה. כלומר להוסיף בתפילות ובאמירת תהלים. ולמצוא את החלקים בתורה שמרוממים אותך. במיוחד אני ממליץ על הספרים - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא. והחוברת "יוצר אור -על היצר והאור שבחיינו" של הרב ליאור לביא.

אם אתה מרגיש שאתה לא מצליח להתמודד לבד, כדאי לפנות לעזרה -

חברים מקשיבים´ - http://www.makshivim.org.il/. יש הרבה חומר בעניין. ואפשר גם לפנות אליהם בטלפון.

כמו כן, אפשר להיכנס לאתר של עבודה בעיניים (http://mitbagrim.org.il/) יש שם הרבה חומר חשוב.

אם כל זה לא מסייע אני מציע לפנות לסיוע של איש מקצוע. אני חושב ש'חברים מקשיבים, יוכלו להמליץ.

בהצלחה רבה

ואל תשכח לרגע שאתה בן יקר ואהוב לפני ה´