זרע לבטלה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/10/12 18:35 יז בתשרי התשעג

שאלה

שלום הרב אני בן 15 וחצי שהייתי בכיתה ה ילד חילוני סיפר לי מה זה אוננות לא ידעתי שזה חטא ועשיתי את זה בערך חצי שנה בלי לדעת שזה חטא אחרי זה שמעתי מילדים שזה חטא ואז שגיליתי שזה חטא הייתי בוכה בלילות אבל הרגשתי שזה מאוחר מדי ושאני מכור לזה וככה הייתי עושה את זה ובכיתה ו או ז ניסיתי להפסיק וכול ההזמן נכשלתי עד שבכיתה ח קיבלתי על עצמי באמת להפסיק והצלחתי שנה וחודשיםם ועד אמצע כיתה ט אבל באותה התקופה תחילת ט התחלתי לראות פורנו וזה הגביר לי את היצר של האוננות ומאז כול הזמן אני בתהליכים שאני מנסה להפסיק חודששים ואז עוד הפעם נופל ככה כול הזמן עד היום שאני בכיתה י הרבה אני כול הזמן בוכה בליולות הרבה פעמים אני ממש מצטער על זה ואחרי ראש השנה קיבלתי על עצמי לא לעשות או לראות יותר אבל עדיין נפלתי עוד הפעם ואז כנל אחרי יום כיפר נפלתי עוד הפעם בבקשה תעזור לי אני כבר לא יודע מה לעשות מפעם בחודשיים זה עובר לפעם בשבוע ואני רוצה להיגמל מזה חשוב לציין משאני נ ער דתי מניח תפילין כול היום ולומד בישיבה אני באמת באמת רוצה להפסיק עם זה אני מרגיש ריק עם עצמי אני כבר לא יודע מה לעשות תענה לי בבקשה בדחיפות (הרבה פעמים אני בוכה בתפילות ומבקש מה לעזור לי בזה )

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

אשריך שאינך נכנע וממשיך לנסות לדחות את המעשים האלה.

חשוב להתרחק ממצבים שאתה לבד עם המחשב או כל כלי אחר,
לדאוג לחסימת האינטרנת במכשירים הזמינים לך.

כמובן לשמוח על כל יום שאתה נקי ממעשים אלו, ואפילו רק שעה אחת של הצלחה צריכהל שמח אותך.

התקנה הטובה בענין זה הוא לימוד תורה, במיוחד לימוד מוסר, למלא את הראש במחשבות טובות וזה דוחה מחשבות רעות,
לאט לאט מצליחים להגדיל את השעות והימים הנקיים,
וגם אם נופלים מיד קמים ולא נותנים ליצר היאוש להכנס ללב.
והבא ליטהר מסייעין בידו.

בהצלחה ובברכה,

דני ארגמן