זרע לאחר שינה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/10/19 15:26 יא בתשרי התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב

סליחה על השאלה הזאת אבל זה ממש חשוב לי ואשמח אם תענה.

היום קמתי עם זקפה מאחר שבטעות ישנתי על הגב

והלכתי רגע לשירותים לגעת פעמיים בכתר של הברית לבדוק אם היא יבשה או לא ולאחר מכן אני פתאום רואה שיוצא סלוטת קופר ולאחריה זרה לבטלה. מה אני אמור לעשות במצב כזה??זה אשמתי??

ואני גם ממש אשמח אם תסביר לי איך מבצעים את תיקון השובבים תיקון היסוד אני ממש רוצה לעשות אותו

תודה וסליחה על השאלה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אין לך אחריות על מה שקורה בשינה.

לפעמים הקרי מתחיל בשינה וממשיך כשמתעוררים - זה בכל זאת קרי ולא משהו אחר.

בכלל אין מקום לבדוק מה יבש ומה לא. ראוי להימנע ככל שאפשר מלגעת באיבר. העיסוק באיבר שלך הוא לא נכון.

תיקון שובבי"ם נועד למבוגרים ממך.

רבי נחמן חשב עלינו והתקין לנו את התיקון הכללי.

כל פעם שאתה רוצה תיקון תקרא את התיקון כללי (מתוך אתר ברסלב):

רבי נחמן מברסלב זצ"ל הוא רופא גדול שגילה תרופה גדולה הנקראת "תיקון הכללי". ואמר, שאם אירע לאדם מקרה בלתי טהור או שנכשל בפגם זה, תיקונו הוא שיאמר באותו היום את העשרה מזמורי תהילים ובודאי יתקן בזה מאוד מאוד. וצריך לטבול באותו היום במקווה ולאחר מכן לומר את התיקון הכללי, ובחסדי השם יתברך תתקבל תשובתו, ויוכל לתקן את פגם הברית אשר פגם על ידי התיקון הכללי, כמבואר בליקוטי מוהר"ן חלק א' (סימן כ"ט אות ד' עיין שם), שהוא תיקון למקרי לילה. ואלו הם העשרה מזמורי תהילים: טז', לב', מא', מב', נט', עז', צ', קה', קלז', קנ', שהם תיקון גדול מאוד ומי שאומר אותם בכל יום, ובפרט באותו היום שקרה לו המקרה, אינו צריך לפחד עוד מהפגם הנורא כי בודאי יזכה לתקן את מעשיו על ידי זה.