זרוע בפסח

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/03/07 20:49 ה בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

אנו נוהגים לקנות זרוע טרי של כבש לקערת הפסח. שאלתי היא: אם בכוונתנו לצלותו לאחר ליל הסדר (ולא לבשלו), האם יש צורך להכשירו לפני ליל הסדר רק בשביל הנחתו בקערה

ואם כן, האם יש צורך לבשלו בנוסף להכשרה?

תשובה

ב"ה

שלום.

משחרב בית המקדש תקנו חכמים שיהיו על השולחן בקערה בעת אמירת ההגדה 2 מיני תבשיל :
האחד הוא זכר לקורבן פסח .
השני הוא זכר לקורבן חגיגה .

והמנהג הוא שאחד משני התבשילים הוא "זרוע" או "בשר זרוע" לזכר הגאולה שהייתה "בזרוע נטויה" ולכן הוא צריך להיות צלוי זכר לקרבן פסח שהיה צלי אש. בודאי שזה צריך להיות כשר ומוכשר. ונהגו שלא אוכלים את הזרוע הזו.

פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.