זקן, פאות ושלום בית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/06/02 16:50 כד בסיון התשסב

שאלה

סליחה שאני מטריד את הרב בשאלה שכבר נשאלה בעבר

אך רציתי לדעת, עד כמה עלי לנסות ולשכנע את הורי בנוגע לזקן ו\או פאות

כאשר סממנין חיצוניים אלו אכן נותנתים לי הרגשה טובה, אך הם אומרים שזאת סתם הצגה (כדוגמת הנחמנים לדבריהם) ולא מרוצים מן העניין.

תשובה

בס"ד

אינך צריך לשכנע אותם שהם יסכימו לגדל זקן. הם רק צריכים לכבד אותך על דרכך לגדל זקן ו\או פיאות - וזה ענין אחר.

אל תתמקד בהסבר חשיבות הזקן. זה לא הענין ולא על דרך זו תהיה הצלחתך.

נסה להסביר שזה עושה לך הרגשה טובה. נותן לך בטחון עצמי. וכל המחקרים מראים שמי שיש לו זקן הוא בעל בטחון עצמי יותר גדול.
זו שפה שהם יבינו הרבה יותר טוב.

אמור להם שגילוח הזקן פוגע בתדמיתך בעיני עצמך. והם יבקשו ממך להמשיך בגידול הזקן.

הבנת את הדרך?

עוד עצה קטנה.
יש כאלה שמהדרים שלא לסדר את הזקן ולא לסרקו. ועד כמה שחיפשתי לא מצאתי לזה מקור הלכתי. כל לבוש האדם צריך להיות מסודר וגם הזקן. זה כבוד האדם וכבוד צלם אלוקים שבו. וכך גם בענין הפאות.
אין כונתי לזקן מרובע ח"ו. אלא רק מאורגן ומסודר וד"ל.

בהצלחה