זמני תפילה- דחוף !!!!! !!!!

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/03/06 09:28 ב בניסן התשסו

שאלה

בס"ד

כבוד הרב,

בגלל המעבר לשעון קיץ ברצוני לשאול שאלה את כבוד הרב.

אני מתחיל לעבוד בשעה 06:00 בבוקר. אני יוצא מהבית בשעה 05:20 .

האם אוכל להקדים את התפילה לשעה 05:00 או קצת לפני ? ובכלל מאיזו שעה אדם במצבי יכול להתפלל ?

מה לגבי הנחת תפילין בזמן ? האם ישנה אפשרות להניח לפני/ אחרי...?

* יש לציין שאני מסיים את עבודתי בשעה 14:00 ואין באפשרותי להתפלל/ להניח תפילין במהלך העבודה.

שאלה נוספת לכבוד הרב,

אני חייל משוחרר. בתור אחד שכזה מגיע לי פיקדון בגובה של 16,000 שקל. במהלך ה-5 שנים הראשנות לשחרור ניתן לנצל את הכסף הזה או חלק ממנו אך ורק למטרות הבאות: א.לחתונה ב.לימודים ג.פתיחת עסק.

בתום 5 שנים מותר לעשות בכסף מה שרוצים (כל מטרה..).

השנה אי"ה אתחיל ללמוד ויש ברצוני לנצל את הכסף למטרת לימודים (זו עזרה משמעותית).

האם אני צריך להפריש מעשר מן הפיקדון על אף שב- 5 השנים הראשונות הוא מוגדר "כעזרה ללימודים" ע"י הצבא ?

אודה לרב מקרב לב על החזרת תשובה !!

אגב, יישר כוח עצון על פרוייקט השו"ת המעולה !!!!

אורן

תשובה

שלום וברכה
הזריחה כיום היא בערך ב 06:20. לפיכך ניתן להניח תפילין רק בערך מ 05:30. אני מציע כי רק אם אין ברירה אחרת תתפלל מוקדם יותר בשעה שאתה רוצה להתפלל אך את הנחת התפילין וציצית תעשה בהפסקה בעבודה.
זמן תפילין כל היום, כך שאם אין ברירה מניחים אחרי העבודה.

אין אתה חייב להפריש מעשר, בשל הנימוק הנכון שהבאת בשאלתך.

כל טוב