זמן עליה לתורה בברית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/01/13 11:38 ו בשבט התשעג

שאלה

שלום

רצתי לדעת אשתי ילדה ביום שלישי בשעה 2:30 בבוקר

מתי אני אמור לעלות לתורה בשבת שלפני הברית או בשבת שאחרי

תודה

תשובה

שלום ומזל טוב!

נוהגים לעלות בשבת שלפני הברית, ולברך "מי שברך" לאשה היולדת שתחלים, ולברך את בנה שנולד לה למזל טוב שיכנס בבריתו של אברהם אבינו בעיתו ובזמנו ויכנס לתורה, לחופה ולמעשים טובים.

ואין עלייה זו קודמת לחיובים אחרים, כמו בר מצווה, חתן בשבת לפני החתונה או אחרי החתונה כשהחתונה היתה אחרי יום רביעי, יארצייט (אזכרת יום השנה).
בכל אופן יש לנהוג בחכמה שלא להתקוטט עם חיובים אחרים שרוצים לעלות לתורה וגדול השלום.

אם לא הספיקו מאיזו סיבה לעלות לתורה בשבת לפני הברית - אפשר לעלות גם בשבת אחרי או בשני וחמישי (ואין עליה זו קודמת לשום חיוב) ולעשות ליולדת מי שברך כנ"ל, אך לתינוק הנוסח ישתנה מאחר שכבר נכנס לברית, יברכו אותו בשמו ויאמרו רק שיזכה להכנס לתורה, לחופה ולמעשים טובים.

מזל טוב!