זמן נתינת מתן תורה...

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/05/06 20:34 יג באייר התשסו

שאלה

שלום!

רציתי לשאול את הרב לגבי מתן תורה.

מדוע התורה לא ניתנה לאדם הראשון?או בתקופת אברהם אבינו?למה היא היתה צריכה להינתן דווקא לאחר יציאת עמ"י ממצרים גם לפני כן הם היו עם אם התורה היא תורת נצח שהיתה ותמיד תהיה אז למה היא נתנה יותר מאוחר מבריאת העולם?למה עד אז היה מותר לעשות דברים נוראיים שכיום התורה אוסרת?

תשובה

שלום וברכה
אני מצטער על האיחור. כיוון שהשאלה תמיד רלוונטית – אני עונה.
יש לכך הסברים שונים, ואביא את זו של הרב קוק זצ"ל. הרב קוק ביאר כי הייתה משמעות עמוקה לתקופה שלפני נתינת התורה. בתקופה זו נבנתה דרך הארץ שקדמה לתורה, טבעיות החיים, האנושיות הפשוטה של האבות שהייתה בסיס להמראתם להיות מרכבה לשכינה – וזה מה שהכריע את העובדה הכפולה – הן קישור אנושי פשוט לחיים אנושיים כבסיס לתורה, והן לעצם העובדה שאבותינו שמרו את התורה בטבעיותם.
אשמח מאוד אם תקראו את הפרק "דרך ארץ קדמה לתורה" בספרי "וארשתיך לי לעולם". שם עסקתי באריכות בשאלה זו.

כל טוב